Petek Temizleme

Petek Temizleme hizmeti aynı gün içinde garantili olarak yapılır. Tüm Kombi Tamiri , bakımı ve servisleri 1 yıl garantilidir.  Petek Temizleme işlemlerini  düzenli olarak yaptıran ısıtma sistemlerinde kireç ve benzeri maddelerin, tesisatın ısı performansını etkileyecek ve arızalara yol açacak düzeye gelmesini önler. Kombi sistemi çalıştıkça sudaki kireç çökme yapacak ve peteklerin içinde biriken kireç zamanla ısınmaya engel olacak. Kombiden gelen sıcak suyun peteklerin alt kısmına gitmeden kombiye geri gelmesi neticesinde peteklerin altında sıcak suyun gitmemesiyle sonuçlanır. Bu şekilde ısınmanız mümkün olmayacaktır. Üstelik faturanız da artmaya devam edecektir. Tesisatınızın ömrünü kısaltan birikmeler temizlenmediği taktirde ısı kayıplarının önüne geçemeyeceksiniz. Petek temizleme işleminin yaptırılması durumundaysa peteklerde ve sıcak suyun geçişlerine engel teşkil edecek yoğun birikmeler olmayacaktır.
Petek temizleme işi alanında profesyonel işletmemizin uzman personeli kontrolünde yapılan belli başlı çalışmadır. Kombi servisi, kombi bakımı ve kombi tamiri işleri ile uğraşan firmamız  petek temizliği işinde de çok etkin bir şekilde işini icra etmektedir. Bu amaçla petek ya da kombi tesisat temizliği yaptırmayı düşündüğünüz firma işinin ehli olması sizleri zaman ve para kaybının önüne geçecektir. Isınmada yaşanan sorunlarınız petek temizleme işlemleri ile çözüme kavuşmadıysa sorunun kaynağına inmek gerekir. Tecrübe ve iş ahlakı eksik olan firmaların yaptıkları işler neticesinde sektörümüzün de güven boşluğu oluşmaktadır

Petek Temizleme

Petek Temizleme yapmak için kimyasal madde ve makine kullanmak gereklidir. Petek temizleme amaçlı kombi tesisatına makinayı bağlamak için evinizde ki en doğru bağlantının tespit edilmesi şarttır. Bu şekilde tesisattan çıkacak pis su ile birlikte dışarıya tortuu, kireç ve çamur atıklarının atılması sağlanacaktır. Kullandığımız cihazın hava ve suyla çalışma özelliği önemli bir konudur. Sıkıştırılmış hava ve su, peteğin içerine girdiğinde geniş bir alanla karşılaşır. Radyatörlerin dip kısmına çöken tortuları aniden hareketlenerek tesisattan dışarı atışmasını yarayan makineler 2 ila 3 bar arası çalışmaktadır. Tahliye borusundan temiz su gelene kadar petek temizleme işi devam eder. Petek temizleme tamamlandıktan sonra çıkarılan parçalar geri takılır. Kombinin basınç seviyesi 1,5 bara getirlir ve en son olarak peteklerin havası alınır..

Petek Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Petek Temizliği yapan firmalar petek bakımlarının her yıl düzenle yapılması gerektiğini belirtseler de 2 yılda bir yapılması yeterlidir. Kalorifer peteklerinizden gereği kadar randıman alamadığınızda tesisat borularında ve ya peteklerde tıkanma var demektir. İşte o belirtiler;
  • Peteklerinizin alt tarafı ısınmıyor ise
  • Kombinin derecesini yüksek ayara getirdiğiniz halde bile petekleriniz ısıtmıyorsa
  • Kombinize en uzak petek hiç ısınmıyorsa
  • Kombi sürekli tortu ve kireç sebebiyle arıza yapıyorsa
  • Peteklerinin 2 yıl dan daha uzun süre temizlik yapılmamış ise
  • Kombi filtresi sürekli tıkanıyorsa

Peki Neden Petek Temizliği Yaptırmalıyım!

Kombi Tamiri yapan firmalar kombi bakımına verdikleri ehemmiyeti petek temizliğine göstermiyorlar  Kombi Bakımıfirmalarının bahsettiği gibi petek temizliği yaptırdığınızda yakıttan %30 tasarruf etmezsiniz. Bir örnekle izah edersek alt demliğin dibi kireç tutarken üst demliğin neden kireç bağlamadığını biliyor musunuz? Bunun sebebi kirecin ısıyı gördüğü yerde daha fazla oluşmasıdır.
Neden petek temizliği yaptırmalıyız dersek; Kombi tesisatında en fazla kireç tutan nokta, suyun ısıtıldığı eşanjördür. Kombi bakımı sadece elektrikli süpürgeyle toz alındığından eşanjör temizliği yapılmamaktadır. Petek temizleme yapılırken kullanılan koruyucu kimyasal, suyun geçtiği kombi parçalarını kireçten arındırıp tertemiz yapar. Bu işlem sonucunda kirlilikten doğan kombi parçalarında meydana gelebilecek arızaları tamamen giderilir. Petek temizliği %30 yakıt tasarrufu sağlamaz. Sadece peteklerden aldığınız randımanı artırır.


Koruyucu Sıvı Neden Önemlidir

Tesisatlara temizleme işlemi yapıldığında genellikle bazı yerlerde kireci tamamen yok edemezsiniz. Petek temizleme işleminden sonra, tesisatın içine koruyucu sıvı aktarılması gerekmektedir. Koruyucu sıvı kombi tesisatı için neden bu kadar önemli?  Tesisatınızı temizlemeye gelen firma farketmez kim olursa olsun 60 dakika içerisinde tesisatınız da ki kaba kalıntıları temizleyebilir. Koruyucu sıvının özelliği ise, tesisatın içerinde ısının en çok etkilediği bölge olan kombi eşanjörleri kirece karşı korumasıdır. Kullanımı tesisat temizliği bittikten sonra tesisata 1 litre verilir ve kombi çalışıtırılıp suyla karışması sağlanır. Bu şekilde kullanılırsa koruyucu sıvının kombi tesisat sistemine zarar vermesi önlenir

Doğalgaz Faturanızı Düşürme Yöntemleri

  • Gün içerisinden çok güneş gören odaların petek vanalarını termostatik radyatör vanaları ile değiştirin.
    • Peteklerin önünü kapatmayın. Odada bulunan sıcak ve soğuk hava akımını engellersiniz.
    • Ev alırken konutun yönü güney cephe olmasına ve dış cephe ısı yalıtımının mutlaka yapılmış olmasına dikkat edin.
    • Kombiniz balkon gibi bir dış ortamdaysa etrafını mutlaka dolap ile kapatın.
    • Kombilerinizi yoğuşmalı ve enerji tasarruflu kombilerle değiştirin.
    • Isının her peteğe eşit dağıtıldığı sistem tercih edilmelidir.
    • Kombi tesisat boruları ve peteklerin bakımını 2 yılda bir yaptırın.

Makineyle Petek Temizliği

Petek temizleme için tasarlanmamış makinelerin içerisine kimyasal atılarak yapılan petek bakımlarında kirecin çözüldüğünü görmek neredeyse imkânsızdır. Tam bir temizlik amaçlı üretilen çeşitli makinelerin amacına uygun bir şekilde kullanılması gerekir. Şunu unutmamak gerekir ki; basınç değerleri üst seviyede olan makinelere tesisat bağlantısı kesinlikle yapılmaz.

İşinizi Şansa Değil Ustasına Bırakın

Piyasamız da pek çok petek temizleme ve kombi tamiri yapan kombi servis firmaları varken neden Güler Kombi Servisi
Bizler sadece petek temizleme , kombi bakımı ve diğer tamirat hizmetleri vermekle yetinmiyor ayrıca müşteriye peteklerin neden tam verim alınmadığı hakkında bilgilerimizi sunuyoruz.
Peteklerin temizleme işlemleri için kışın kapımıza dayanmasını beklemeyiniz.
Bizler Güler Kombi Servisi olarak şimdilik İstanbul Avrupa bölgesinde sizlere en güzel kombi servis ve petek temizlemeişlemlerini yapmak için 7/24 gayret etmekteyiz. Bakımını yapmış kombinizin değişen her bir parçası için 1 yıl garantisi vermekteyiz. Piyasada olan her marka ve model kombi tamirini yapmaktayız.
Güler Kombi Servisi olarak sizlere servis işlemi esnasında asla sorun çıkartmama garantisi veriyoruz. Sizler mutlu olmanız için gayretle çalışıyoruz.
Telefon : 0537 737 94 60

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eca Kombi Servisi

Kombi Servisi ve Petek Temizleme

Demirdöküm Kombi Servisi